معرفی سقف شیبدار – سقف شیروانی
سقف شیبدار به سقف هایی گفته می شود که حداقل 30 درجه شیب داشته باشند.
سقف شیبدار امروزه به یکی از بهترین و پر استفاده ترین انواع سقف ها در ایران و جهان تبدیل شده است. از این نوع سقف در موارد بسیاری استفاده می شود. در گذشته بیشترین استفاده ای که از سقف شیروانی می شد، استفاده از آن برای پوشش سقف خانه ها و ویلاهای شمال کشور بود. با توجه به این که در این مناطق از کشور بارش باران به مقدار زیادی می باشد، لذا در صورتی که سقف خانه ها به صورت افقی ساخته شوند، مشکلات متعددی را برای افراد به وجود خواهند آورد.
یکی از مهم ترین و اصلی ترین مشکلاتی که در اثر عدم استفاده از سقف شیروانی یا سقف شیبدار برای افراد پیش می آید، نفوذ آب به داخل خانه می باشد. در صورتی که بارش باران زیاد باشد، آب باران روی سقف خانه جمع می شود و مشکلات متعددی را برای افراد به وجود خواهد آورد.
انواع پوشش سقف شیبدار
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گسترش فناوری در زمینه تولید و عرضه انواع پوشش سقف های شیبدار، مرغوب ترین متریال ها را می توان برای سقف سازه ها انتخاب کرد.
مشاوره و خرید سقف شیروانی
با این که سقف شیروانی تا مدت ها به عنوان پوشش سقف خانه ها و ویلاهای شمال کشور شناخته می شد، امروزه در بسیاری از مناطق کشور از این سقف ها استفاده می شود. زیبایی منحصر بفردی که این سقف های شیبدار دارند، باعث شده است تا روز به روز بر تعداد طرفداران و مشتریان این نوع سقف ها در سطح کشور افزوده شود.
طبقه بندی سقف های شیب دار به روش های مختلف امکان پذیر است برای مثال از لحاظ شیب به 2 دسته ساده و طرح دار تقسیم بندی می شود که طرح ساده دارای یک الی دو شیب بوده و سقف شیب دار طرح دار بیش از 2شیب داشته و در طرح های 4ضلعی و 6ضلعی و حتی نیم دایره و با هرگونه طرح و اجرای که مشتریان عزیز بخواهند قابل اجرا است.
برتری سقف شیبدار
سقف شیبدار در مقایسه با سقفهای مسطح به مواظبت کمتری احتیاج دارند و اجرای آنها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. علاوه بر اینها در برخی از نقاط ممکن است ورقهای پوششی به عنوان عایق رطوبت روی سقفهای شیب دار بتنی یا طاق ضربی قرار گیرند. در مورد اخیر از ورقهای آزبست و سیمان استفاده نمی شود بلکه از سفال، ورق پی وی سی، انواع تایل ها و… که هیچ گونه مواد سرطان زا در آنها وجود ندارد استفاده می شود.
از موارد مهم استفاده از پوشش های سقف شیبدار عبارتند از: ویلا، سالن های ورزشی، سوله، آلاچیق، سقف شیروانی ساختمان، انبار، دامداری و مرغداری؛ کارگاه و کارخانه، نمای ساختمان و دیگر سطوح سقف صنعتی می باشد.
چرا سقف شیبدار
مزایای سقف شیبدار
سقف های شیبدار، دارای مزیت های بسیاری می باشند که از جمله ی مهم ترین و اصلی ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
عدم جمع شدن آب بر روی پشت بام
شاید یکی از اصلی ترین و مهم ترین مزیت های سقف های شیبدار این باشد که هیچ گاه آب روی آن جمع نمی شود. از این خاصیت و ویژگی سقف های شیبدار بیشتر در مناطق شمال کشور استفاده می شود که معمولا میزان بارش سالیانه باران در این مناطق بسیار بالاست و این موضوع سبب می شود تا مردم بیشتر از این نوع سقف ها برای پشت بام های خود استفاده کنند.
-
عایق بودن این سقف ها
با توجه به این که در این نوع سقف، معمولا از انواع عایقها استفاده میشود، هیچ گونه صدایی رد و بدل نمی شود. همچنین فضای داخل خانه دمای ثابتی خواهد داشت و معمولا رد و بدل هوا صورت نخواهد گرفت. این موضوع سبب شده است تا میزان استفاده از این نوع سقف ها روز به روز در سطح کشور افزایش یابد. این ویژگی و مزیت، برای سالن ها و سوله هایی که ثبات دمایی برای آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است، بسیار مهم و حیاتی می باشد. به عنوان مثال در مرغداری ها باید دمای هوا در یک درجه ی خاصی نگه داشته شود. لذا استفاده از عایق های حرارتی بسیار لازم می باشد.
از دیگر مزایای استفاده از سقف شیبدار می توان موارد زیر را نام برد:
- در سقف های شیبدار انرژی گرمایی هدر نمی رود.
- ماندگاری بالای سقف های شیبدار نسبت به سقف های مسطح.
- سبک بودن سقف های شیبدار نسبت به سقف های مسطح
- اجرای آن سریع بوده.
- زیبایی بی نظیری که این نوع سقف های شیبدار نسب به بقیه سقف ها دارد قابل بیان نیست.
نحوه طبقه بندی سقف شیبدار
طبقه بندی سقفهای شیبدار از لحاظ سازه سقف، طریق شیب بندی و نوع پوشش ان روی خرپا صورت می گیرد که به صورت زیر می باشد:
طبقه بندی سقف شیب دار با توجه به جنس مصالح سازه سقف
پوششهای شیبدار معمولاً روی خرپاهای فلزی یا چوبی قرار می گیرند، علاوه بر خرپا در برخی از موارد ممکن است این پوششها روی سقفهای بتنی شیبدار و یا طاق ضربی نیز قرار گیرند.
طبقه بندی سقف شیبدار با توجه به شیب بندی سقف
پوشش سقف شیبدار می توانند با شیب یکطرفه، دو طرفه و یا به صورت دندانه اره باشند که نوع اخیر بیشتر در کارخانجات و برای استفاده از نور کاربرد دارد. انواع زیاد دیگری نیز وجود دارد که تقریبا نمونه اجراشده در سایت موجود است.
طبقه بندی سقف شیب دار از لحاظ جنس پوشش سقف
به طور کلی پوشش سقف شیبدار می توانند از انواع مصالح که اهم آنها به شرح زیر است، تشکیل شده باشند:
- پوششهای پنبه کوهی و سیمان شامل ورقهای موجدار، آردواز
- ورقهای آلومینیوم یا موج سینوسی یا ذوزنقه ای
- مهمترین ورقهای فولادی شامل: ورقهای فولادی گالوانیزه با موج ریز یا درشت سینوسی و ذوزنقه ای، ورقهای فولادی گالوانیزه صاف، ورقهای فولادی یا پوشش پلاستیک، ورقهای تهیه شده با لعاب پخته، ورقهای رنگ شده از قبیل ورقهای موجدار با عایقهای حرارتی، رطوبتی
- ورقهایی که از آمیختن قیر و پنبه کوهی تهیه می شوند.
- انواع پوششهای چوبی
- پوششهای سفالی
- پوشش با ورقهای پلاستیکی شفاف
- پوشش های پی وی سی
- mahsa moadeli
- ۰ ۰
- ۰ نظر